Најчесто поставувани прашања за трговија

 

Колку е -трговски трансакции има низ целиот свет?

Статистичките податоци покажуваат дека ќе има над 2,5 милијарди онлајн потрошувачи до крајот на 2020 година. Да ги ставиме работите во перспектива, со глобално население од 7,7 милијарди луѓе, тоа во основа значи дека 25% од светското население прави трансакции преку е -трговија.

 

Колку вреди трговијата?

Е -трговијата оствари продажба од околу 3,5 трилиони долари во 2019 година, и се очекува дека секторот ќе доживее уште поголем раст во иднина.

Продажба на трговија на мало низ целиот свет.

 

Дали е -трговијата се уште расте?

Се обложувате дека е! Студиите предвидуваат дека е -трговијата ќе има стапка на раст од 265% во иднина, од 1,3 трилиони долари во 2014 година до 4,9 трилиони долари во 2021 година.

 

Колку страници за е -трговија има во светот?

Се проценува дека има околу 24 милиони страници за е -трговија што продаваат производи преку Интернет во 2020 година.

 

 

Најголемата компанија за е -трговија е Амазон, со проценета пазарна вредност од 993 милијарди долари во 2019 година. Најголем играч на кинескиот пазар е Алибаба, која зазема околу 56% од пазарниот удел.

 

Колкав процент од е -трговијата е мобилен?

Во САД, мобилните уреди сочинуваа 44,7% од целата продажба на мало за електронска трговија во 2019 година.

 

Кои денови луѓето купуваат најмногу?

Понеделниците и неделите добиваат поголем сообраќај од другите денови во неделата.

 

Во колку часот луѓето најмногу купуваат преку Интернет?

Врвниот час што купувачите го купуваат е од 20 до 20 часот во 2020 година.

 

Слични објави

Фразата „Содржината е крал“ звучи малку истрошена, но останува фактот дека содржината е можеби еден од најважните фактори кои влијаат на успехот на конверзиите во онлајн продавница Прочитајте!