Што е трговија? Дефиниција за е-трговија за 2021 година

Што е трговија? Дефиниција за е-трговија за 2021 година

Накратко, е-трговијата е само процес на купување и продажба на производи преку електронски средства, како што се мобилни апликации и Интернет. Е-трговијата се однесува и на мало преку Интернет и на интернет купување, како и на електронски трансакции. Е-трговијата е огромно зголемена популарност во последните децении, и на некој начин ги заменува традиционалните продавници за тули и малтери.

 

Е-трговијата ви овозможува да купувате и продавате производи во светски размери, дваесет и четири часа на ден, без да ги имате истите трошоци, како што би правеле со продавницата за тули и малтери. За најдобра мешавина на маркетинг и најдобра стапка на конверзија, претпријатие за трговија треба да има и физичко присуство; ова е попознато како продавница за кликање и малтери.

Што значи e-трговија?

Додека повеќето луѓе мислат на е-трговијата како деловен до потрошувач (B2C), постојат многу други видови на е-трговија. Овие вклучуваат веб-страници за аукција преку Интернет, банкарство преку Интернет, онлајн билети и резервации и трансакции од деловна активност до бизнис (Б2Б).

Неодамна, растот на е-трговијата се прошири и на продажбата со употреба на мобилни уреди, што е попознато како ‘m-commerce’ и едноставно е подмножество на е-трговија.

Зошто е-трговијата забележа експлозивен раст во текот на изминатата деценија? Бидејќи интернетот станува вкоренет во нашиот секојдневен живот, прифаќањето на е-трговијата продолжува да расте, а бизнисите го користат ова.

Во раните 2000-ти, многу луѓе беа скептични во врска со предавањето на деталите за картичката на мрежна малопродажба. Додека, трговијата со е-трговија сега е втора природа. SSL сертификатите, шифрирањето и сигурните системи за надворешно плаќање како Paypal, Worldpay и Skrill помогнаа во подобрувањето на довербата на луѓето во електронската трговија.

 

Слични објави

Вашата веб-страница е вашата веб-страница, каде што посетителите доаѓаат и го запознаваат вашиот бизнис и производите што ги нудите. Не е доволно да имате добар производ, важна е и неговата презентација, која можете да ја презентирате на вашата веб-страница. Сепак, не е доволно само да се креира веб-локација, потребно е одредено време за нејзино одржување. Прочитајте!