Иднината на трговијата и искуствата преку интернет

Иднината на трговијата и искуствата преку интернет

 

Во последниве години, револуцијата во трговијата го трансформираше купувањето до точка каде што можете да најдете многу, дури и без да се облечете. Иако количината на време и пари што ги трошиме на Интернет расте секоја година, искуството за трговија е многу малку променето од неговото основање.

 

 

На почетокот, електронската трговија беше рекламирана како „Jetsons-esque“ онлајн феномен што ќе го трансформира начинот на купување. На многу начини, го оправда тоа очекување, но сè уште нема многу основни доблести што ги отелотворува искуството за продавници во продавницата. На пример, ако купувате редовно во омилениот бутик, чоколадо или продавница за фитнес-опрема, веројатно вработените или сопственикот ќе ве запознаат.

 

 

Тие ќе запомнат што сте купиле, ќе се запознаат со вашиот посебен вкус или преферирање на тренингот и ќе ви предложат предмети што може да ве интересираат. Повеќето интернет-страници започнуваат без никакви стратегии за неутрализирање што може да им дадат на купувачите еквивалентно искуство преку Интернет.

 

Додавање на човечки елементи што се продаваат

 

Иако многу веб-страници се сеќаваат на вашето име (Здраво „внесете корисничко име“, добредојдовте назад!), Последната ставка што ја купивте или предлагате дополнителни артикли што можеби ги сакате, искуството како целина сепак е нешто предвидливо и безлично.

 

И покрај некои bвона и свирки, повеќето веб-страници за трговија сè уште не се многу повеќе од електронските каталози. Честопати недостасува човечки елемент; елементот што ви продава или ве убедува да се премислите. Нема пазарење, нема изненадувања, нема „засладување на зделката“.

 

Во врска со ова, електронската трговија не беше во можност да го обезбеди истото искуство од што уживаат купувачите - или можеби го мразат - при купување во продавници. Благодарение на некои иновативни и динамични веб-технологии, сето ова почнува да се менува.

 

Промоции специфични за корисникот

 

Промоции специфични за корисникот се само еден пример за тоа како новото, динамично искуство во трговијата ќе го промени начинот на купување преку Интернет. Трговците разбираат дека помал профит е подобар од немање профит, и тој обем може да ги надомести помалите маржи. Ова е нешто што го практикувале трговци со тули и малтери со векови, но во голема мера отсуствувало од трговијата.

 

Поверојатно е да направите купување кога ќе почувствувате дека добивате зделка. Способноста да се прилагодат цените и да се склучуваат зделки на самото место - без потреба од човечки надзор - може да го трансформира она што би било безлично искуство на онлајн купување во наградувачка и примамлива можност.

 

Прилагодете го искуството на корисникот

Новите веб-технологии му овозможуваат на малопродавачот да комуницира со клиентите на ист начин како што би работеле во една продавница. Со подобро запознавање со клиентот и прилагодување на искуството според личниот вкус на купувачот, трговците можат да презентираат производи од интерес и да избегнат губење време на работи за кои нема интерес.

 

Веб-страниците веќе ќе „знаат“ што бараат клиентите, дури и пред да прелистат. Веб-страниците на крајот ќе станат толку усогласени со личниот вкус на поединецот, што насекаде, каде што продавниците ќе бидат искусни од следната генерација, изградени само за нив. Бидејќи овие технологии почнуваат да влегуваат на пазарот, трансакциите преку Интернет - кои веќе претставуваат значителен дел од американската и светската економија - ќе продолжат да растат на број.

 

Слични објави

Ако сте сопственик или администратор на веб-локација, веројатно сте се запрашале зошто вашите написи, услуги или производи не се на самиот врв на резултатите од пребарувањето на најпопуларниот пребарувач - Google. Прочитајте!
Повеќе од 140 години, касата доминира во искуството за наплата во продавницата. Прочитајте!