Зголемување на примената на продажбата на Интернет во преработувачката индустрија

 

Големата глобална пенетрација на Интернет доведе до зголемен број технологии и веб-образовани потрошувачи, создавајќи нови одлични можности и за производителите и за крајните потрошувачи. Во текот на изминатата деценија, примената на е-трговија кај производителите и индустриските дистрибутери еволуираше од едноставен канал за комуникација помеѓу купувачите и продавачите, до комплетна платформа за соработка која ги вклучува сите засегнати страни. Оваа соработка е директно нагласена од компаниите кои сакаат да ја зголемат својата продажба преку нудење на онлајн препораки и промоции на одредени производи, како и од крајните клиенти на кои им е потребна богата, но и персонализирана понуда, која може да ја обезбедат само онлајн продавниците.

 

АГЕНДА ЗА ЕФИКАСНА ПРИМЕНА НА Е-ТРГОВИЈАТА ВО ПРОИЗВОДСТВО И ИНДУСТРИСКА ДИСТРИБУЦИЈА

Ефективната е-трговија лежи во способноста да им обезбеди на клиентите корисничко и интересно онлајн искуство што им овозможува на клиентите да комуницираат со производителот, истовремено намалувајќи ги административните трошоци за производителот, зголемувајќи ја продажбата и зголемувајќи ја лојалноста на клиентите. Сето ова се постигнува на следниве начини:

 

Со минимална посветеност, обезбедување 100% точни нарачки во најкус можен рок

Разбирање на специфичните потреби и однесувања на клиентите со цел да се испратат маркетинг пораки кои ќе влијаат врз носителите на одлуки

Обезбедување супериорно шопинг искуство преку примена на водечки интернет апликации и системи за онлајн шопинг (како што се Magento, Shopify, BigCommerce ().

 

Седум главни придобивки од апликацијата за е-трговија за произведувачи и дистрибутери

 

Директен пристап до клиентите. Покрај повисоките маржи, ќе имате подобра интеракција со клиентите, што ви овозможува да учите од нив и да го подобрите вашиот производ

Повеќе потенцијални купувачи. Поголема арена носи повеќе можности за продажба. Иако треба да останете свесни за вашите постоечки дистрибутери. Често може да ги заобиколите потенцијалните проблеми со дистрибутерите со тоа што ќе ги понудите вашите производи на други пазари кои не се натпреваруваат со вашата постоечка мрежа.

Можност за иновации. Интеракцијата и соработката со сосема нови клиенти ви овозможува повторно да ги анализирате постојните производи со цел да ги подобрите, да ги тестирате вашите идеи за сосема нови производи и да ги усогласите со она што го бараат вашите клиенти.

Приспособливост. Ефикасната примена на е-трговија во производството ќе и овозможи на вашата организација да расте и да се прилагоди на потребите на пазарот и клиентите, преку отворање на нови продажни канали и постојано проширување во нови пазарни сегменти.

Подобра ефикасност. Преку интеграција со ERP и други деловни системи, е-трговијата обезбедува зголемена ефикасност. Клиентите имаат можност да нарачаат кога и каде сакаат. Поддршката за клиентите сега може да се фокусира на вистинските потреби на клиентите, како што е транспарентна политика за испорака. Оваа интеграција ја елиминира потребата вработените да вршат двојна работа со собирање на нарачки и повторно внесување на нив во посебна апликација. Ова дополнително ја намалува можноста за грешка и го подобрува процесот на испорака на производот.

 

Слични објави

Управувањето со бизнис за е-трговија е полесно да се каже отколку да се направи. Секој ден е како маратон за да привлечете повеќе клиенти во вашата продавница и да останете пред вашите ривали. Прочитајте!