Суштинска безбедност за онлајн бизниси и веб-страници

Ако сте имале продавница со тули и малтер, никогаш не би ја оставиле отклучена или без надзор додека некој не е таму, нели? Безбедносните мерки како брави, аларми, па дури и телохранители се вообичаени за продавниците од тули и малтер и кога станува збор за продавниците за е-трговија, не треба да биде многу поинаку. 

Како продавница за е-трговија, можеби немате вистинска локација на продавницата или физички производи што треба да ги заштитите, но има многу други важни работи што треба да ги заштитите и за жал, постојат реални закани на кои би можеле да бидете ранливи.

На пример:

DDoS напади или хакери што ја уништуваат вашата веб-страница

Украдени информации за кредитна картичка што ги става во ризик вашите клиенти

Губење на продажбата ако клиентите се пренасочат кон лажни колички за купување, а да не зборуваме и за нивно изложување на ризик

Губење на пристапот до вашите сопствени сметки ако информациите за најавување ги сменат хакери

Потенцијал за договор со малициозен софтвер, спам или вируси

Протекување на податоци за клиентите или чувствителни деловни информации

57% од потрошувачите ја изгубиле довербата и довербата во организацијата по прекршување на податоците

31% од потрошувачите ја прекинале врската со организацијата по прекршување на податоците

75% од директорите рекоа дека прекршувањето на податоците имало влијание врз репутацијата на бизнисот

Кога станува збор за безбедноста на интернет, секогаш постои ризик да бидете цел на потенцијални закани за сајбер-безбедноста, но тоа не значи дека не треба да ги преземате сите можни мерки за да се заштитите. Сега кога сте низ овој преглед на Sucuri, се надеваме дека можете да ја видите вредноста што услугата како Sucuri може да ја донесе на вашата веб-локација. Тоа е толку лесна, но моќна алатка за додавање во вашата продавница и нуди толку многу вредност, така што додавањето на вашата веб-страница не треба да биде бесмислено. Не чекајте да се случи напад или закана - преземете чекори за да ја заштитите вашата веб-страница пред тоа да се случи.

Слични објави