Како да го развиете вашиот бизнис со подароци и вирални натпревари

Растечкиот бизнис може да изгледа како малку маратон. Во некои случаи, потребни се месеци за да се забрза бизнисот.Но, дали треба да трае толку долго? Можеби не.

Добро извршениот, но едноставен подарок може да ви помогне да го развиете вашиот бизнис брзо и за релативно ниска цена.

Во оваа објава, ќе погледнеме како да користите подароци и натпревари за да помогнете да постигнете брз раст на вашиот бизнис.

3 основни задолжителни работи за успешен подарок

 

Пред да го извршите вашиот процес на подарок, важно е да се организирате и да започнете да составувате некои цели за доделувањето. Дали сакате да генерирате возбуда за нов производ или сакате да освоите поголема продажба? Дали се обидувате да ја зголемите вашата e-mail маркетинг листа или вашите социјални сметки? Што е со двете?

 

Еве една формула што ја составивме што ќе ви помогне да започнете.

 

1. Добро дефинирани цели

Дознајте на кој клучен индикатор за изведба ќе се фокусирате и направете се за да ја постигнете таа цел.

 

На пример, ако знаете дека веќе имате големо и ангажирано следбеници на Инстаграм, зошто да не се обидете да го искористите тоа за да го поттикнете растот на вашата листа на е-пошта? Или, обидете се да го проширите вашето следење на Инстаграм на вашите други сметки на социјалните медиуми?

 

2. Возбудлива награда

Дали ќе подарите нов производ? Цела колекција? Пари? Важно е да одредите која ќе биде вистинската награда пред да започнете.

 

Ви треба креативна инспирација за што да подарите? Еве неколку добри примери за да започнете:

 

Производ во ограничено издание

Цела колекција на производи

Производ(и) од влијателни лица на вашиот пазар

Картички за подароци

Патува

Можност еднаш во животот

Еден од моите омилени примери за ова е како The Fifth Watches лансира ексклузивни часовници на 5-ти секој месец. Покрај тоа, тие го промовираат и со подарување на часовници на социјалните мрежи, а за да бидете вклучени да победите треба да означите пријател!

3. Користете партнерства со познати личности и инфлуенсери

Шансите се во градењето на вашиот бизнис, наидовте на некои влијателни фактори на вашиот пазар. Овие инфлуенсери можат да бидат поединци или бизниси кои имаат големо влијание кога станува збор за сообраќај и ангажман.

 

Размислете да работите со влијателен човек во вашиот простор за да му помогнете на вашиот подарок да му дадете дополнителен „уф“ кога ќе му треба. Кога подарувавме бизнис со маици, се здруживме со некои од нашите омилени инфлуенсери, и тоа помогна да го подигнеме подарокот на следното ниво!

 

Слични објави