Како да поставите онлајн продавница на лесен начин

 

Изградбата на веб-страница за е-трговија можеби звучи како тешка задача, но всушност може да биде прилично едноставна и интуитивна. Ако ги имате вистинските алатки, можете да ја активирате вашата онлајн продавница за кратко време! 

 

Чекор # 1: Истражување

 

Пред да ја стартувате вашата онлајн продавница, проверете дали разгледувате на мрежата и видете со каква конкуренција се занимавате. Што прават слични продавници правилно и што прават погрешно? Willе ви помогне да разберете како може да се истакне вашиот бизнис, кои се слабите места на вашите конкуренти и кои се нивните предности.

 

Чекор # 2: Избор на образец

 

Wix има многу обрасци за е-трговија за да можете да изберете - и во HTML5 или во Flash. Кога барате совршен образец за вашата веб-страница, разгледајте ги овие точки:

 

 

Стил: Дали барате гроздобер изглед? Минималистички дизајн кој одговара на вашите производи? Професионален рез можеби? Изберете го шаблонот кој има најблизок стил до она што го имате на ум.

 

 

Бои: Ако вашата марка веќе има изразени бои, одете со образец што одговара или ги комплиментира овие бои.

 

Чекор # 3: Уредување и прилагодување

 

Најдобриот дел за работа со образец за електронска трговија Wix е тоа што е толку лесно да се прилагоди. Едноставно кликнете на сите елементи во уредникот Wix за да ги уредите. Може да ги менувате текстовите, сликата во позадина, фонтови, информации за контакт и многу повеќе.

 

Чекор # 4: Користење на вистинските слики

 

Еден од најважните елементи за градење на одлична онлајн продавница е изборот на вистински фотографии. Клиентите купуваат прво и најважно со своите очи, и ако немате соодветни слики за да ја завршите работата, стапката на продажба едноставно нема да го достигне целиот потенцијал.

 

Чекор # 5: SEO

 

Вашата веб-страница за е-трговија се натпреварува со други страници за скапоцени позиции на Google. Ако сакате да останете во играта, треба да работите на оптимизација за вашата веб-страница. Интернет-продавниците се одлични за оптимизација затоа што имате многу простор да користите клучни зборови (опис на производ, прегледи на клиенти, најчесто поставувани прашања, итн.).

 

Чекор # 6: Промовирајте

Вашата онлајн продавница работи и работи нели? Одлично, сега е време да започнете да ги користите социјалните медиуми за да ги промовирате преку Интернет. Користете ја вашата деловна сметка на Фејсбук, Твитер или Инстаграм (или која било друга социјална мрежа што работи за вашиот целен пазар!) За да споделувате ажурирања за продажба, нови производи, нови функции и многу повеќе.

 

Слични објави