Како да продавате претплати: Водич за растечки периодични приходи

 

Додека клиентите секогаш сакаат погодност, на продавачите преку Интернет им се потребни сигурни, периодични приходи за да успеат во високо конкурентна средина за е -трговија. Претплатнички деловен модел ги проверува сите овие кутии!

 

Дури и ако не сте го започнале вашиот бизнис како претплатничка услуга, можете да го вклучите во вашата онлајн продавница за да ги искористите придобивките и да ги одржите вашите клиенти ангажирани и задоволни. Размислете за објавување на овој блог како ваш водич за да го постигнете токму тоа.

 

И ако сте трговец на Ecwid подготвен да продава претплати во вашата онлајн продавница, кликнете на копчето подолу за да дознаете како да овозможите претплати веднаш.

 

 

Што се претплати?

Со претплатнички бизнис модел, компанија обезбедува тековни производи или услуги редовно во замена за плаќање.

 

Многу е веројатно дека веќе сте купиле претплата - било да е тоа за физички производ или пристап до содржина или услуга. Netflix, Amazon Prime и разни кутии за претплата станаа дел од нашиот секојдневен живот. Па, зошто да ја искористите популарноста на моделот во корист на вашиот бизнис?

 

 

Придобивки од продажба на претплати

Како потрошувач, можеби веќе имате благодарност за уникатните придобивки од купување претплати. Удобноста е крал: не мора повторно да нарачувате производи или услуги, бидејќи тие се полнат и обновуваат сами по себе. Плус, можете да заштедите пари на долг рок, бидејќи услугите често нудат попусти за годишни претплати.

 

Но, кои се придобивките од продажба на претплати како бизнис?

 

Повторлив приход

Веќе го споменавме, но предност што вреди да се повтори. Кога купувачите купуваат претплати, тие се заклучени да купуваат производи и услуги за одредени периоди - до неколку месеци или една година. Тоа ви овозможува да ја предвидите продажбата, што го прави водењето бизнис попредвидливо и одржливо.

 

Полесно за управување со инвентар

Освен предвидлив прилив на приходи, продажбата на претплати ви овозможува подобро да управувате со вашиот инвентар. Бидејќи клиентите се претплаќаат на подолг временски период, можете подобро да ја разберете количината на производот што ви треба за да ги исполните нарачките.

 

Задржување на клиенти

Погоре, ги споменавме придобивките од купување претплати за клиенти: погодност и исплатливост. Тоа значи дека колку подолго потрошувачот користи претплатничка услуга, толку повеќе ќе добие вредност од тоа, и поголема е веројатноста да остане повторен клиент.

 

Она што можете да го продадете како претплати

Има многу производи и услуги што можете да ги продадете како претплати. Шансите се дека веќе продавате некои од нив како артикли за еднократно купување. Проверете ја листата подолу за да видите дали пропуштате да растете периодични приходи за вашата продавница.

 

Слични објави