На многу производители им е тешко да се поврзат со дигитални клиенти

Многу производители сè уште се борат со тоа каде дигиталната трговија се вклопува во нивната севкупна деловна стратегија и како таа се интегрира со клучните партнери - особено клиентите, добавувачите и дистрибутерите, велат аналитичарите за е-трговија B2B.

Според американското Министерство за трговија, има околу 243.000 производители во САД. И на сите канали на дигитална продажба, вклучително и електронска размена на податоци (EDI), страници и апликации за е-трговија, B2B пазари и е-набавки, овие производители поминаа добро во 2021 година.

Севкупно, американските производители ја зголемија нивната комбинирана електронска продажба за 12,9% до 4,104 билиони долари во 2021 година од 3,634 трилиони долари во 2020 година, според податоците и анализите содржани во претстојниот Извештај за производство на САД за 2022 година од Digital Commerce 360.

Колективно, производителите ги прифаќаат и растат дигиталните продажби и покрај силните спротивставени ветрови од предизвиците поврзани со СОВИД-19, прекин на синџирот на снабдување, недостиг на работна сила и поврзани проблеми.

Но, поединечно, многу производители сè уште се борат со тоа каде дигиталната трговија се вклопува во нивната севкупна деловна стратегија и како таа се интегрира со клучните партнери - особено клиентите, добавувачите и дистрибутерите, велат аналитичарите за е-трговија B2B.

B2B купувачите имаат големи очекувања за е-трговија за B2B продавачите овие денови. Истражувањето на 700 носители на одлуки за трговија B2B од давателот на технологија и услуги за е-трговија B2B, Episerver, открива дека купувачите сакаат повеќе онлајн цени меѓу другите карактеристики на веб-локациите, додека многу бизниси за е-трговија се справуваат со конфликти на канали и култура на компанијата отпорна на промени.

Слични објави

Започнувањето онлајн бизнис може да биде застрашувачко. Да не се зафркаваме. Без оглед на тоа колку е лесно понекогаш се прикажува, градењето онлајн бизнис бара многу време, енергија, труд, а понекогаш и пари. Прочитајте!
Речиси е сигурно дека светот повеќе нема да биде истото место на кое сме навикнати по крајот на новата пандемија на коронавирус. За краток временски период сме принудени да направиме драстични промени во нашите животни навики, додека целото општество го менува начинот на кој функционираме, приспособувајќи се на новонастанатата состојба во сите сегменти од животот. Прочитајте!