Блог објави

Наместо познатиот порој од е-пошта, скокачки прозорци и реклами за прикажување, новата технологија како известувањата за веб-локации им овозможи на маркетерите да испорачуваат повеќе персонализирани пораки. Прочитајте!
Новото копче „купи“, веќе воведено на Твитер и Фејсбук и наскоро ќе се појави на Google, се чини дека ќе го промени лицето на е-трговијата. Прочитајте!
Според новиот извештај од индустриската асоцијација E-commerce Europe, индустријата за е-трговија на Европската унија се предвидува да вреди 602 милијарди евра (685 милијарди долари) на крајот на 2021 година. Прочитајте!
Препораките за производи низ вашите онлајн продавници служат како одлични можности за зголемување и вкрстена продажба, како и за зголемување на стапката на конверзија, просечните вредности на количката и лојалноста на клиентите. Прочитајте!
Мобилна веб-локација е страница на Интернет која е приспособена за употреба на мобилни уреди, како што се паметни телефони. Прочитајте!
Клучен збор е термин кој се користи во врска со неколку различни типови на онлајн содржини. Прво, тоа е краток збор или фраза што луѓето ја бараат за да најдат содржина. Прочитајте!
Внатрешното задоволство на клиентите се однесува на сè попопуларната филозофија дека бизнисите треба да го третираат персоналот и другите соработници на ист начин како што ги третираат своите клиенти и клиенти. Прочитајте!
Управувањето со рекламирањето е процес на надгледување на кампањи кои имаат за цел да ги информираат и привлечат потрошувачите за одредено добро или услуга. Прочитајте!
Планирањето на деловниот систем е стратегија која повикува на евалуација и структуирање на платформа за обработка на информации во текот на деловното работење. Прочитајте!
На глобално ниво, приходите од е-трговија се намалени за 3 отсто во првиот квартал од оваа година, во споредба со истиот период во 2021 година. Тој пад е забележан и во Европа (-13 отсто). Прочитајте!
Личен купувач преку Интернет е некој што наоѓа производи достапни од компании базирани на Интернет. Прочитајте!
Онлајн продажба и маркетинг е користење на Интернет и други електронски медиуми за продажба и промовирање на производи и услуги. Прочитајте!