Блог објави

Во моментов, само 10 отсто од приходите на производителите доаѓаат од дигитална продажба. Додека големо мнозинство ја знае важноста на дигитализацијата, предизвиците за имплементација на дигитални продажни канали ги спречуваат да имплементираат целосна стратегија за е-трговија во нивниот бизнис. Прочитајте!
Со цел да се исполнат очекувањата на клиентите, B2B производителите планираат да ја забрзаат својата дигитална трансформација оваа година. Прочитајте!
Големиот износ на враќања во е-трговијата е причина за грижи за многу онлајн продавачи. Сепак, 71 процент од потрошувачите велат дека онлајн продавачите не нудат никакви алатки за одредување на големината, што би можело да го намали повратот. Прочитајте!
Е-пошта маркетингот останува една од најефикасните техники за дигитален маркетинг. Прочитајте!
Управувањето со бизнис за е-трговија е полесно да се каже отколку да се направи. Секој ден е како маратон за да привлечете повеќе клиенти во вашата продавница и да останете пред вашите ривали. Прочитајте!
Посетител слетал на вашата веб-страница и потоа веднаш кликнува на копчето за излез - О не! Прочитајте!
Глобалниот извештај за е-трговија за 2021 година го дискутира влијанието на СОВИД-19 врз секторот за е-трговија, како и истражување на новите трендови како на пример како трендот кон одржливост ќе го трансформира глобалниот пазар на е-трговија. Прочитајте!
Луѓето вообичаено го потценуваат и на тој начин го игнорираат блогирањето затоа што одзема многу време и трае долгорочен период за да покаже очигледни ефекти. Прочитајте!
Кога започнуваме бизнис, сè што имаме е куп претпоставки, мислења и разни хипотези. Она што најмногу ми се допаѓа кај A/B тестирањето е преминот од „МИСЛАМ дека ова може да функционира“ во „ЗНАМ дека ова ќе функционира“. Прочитајте!
Поголемиот дел од продавниците за е-трговија таму се фокусирани на две работи, сообраќај и стапки на конверзија! Прочитајте!
Дали знаевте дека глобалната продажба на малопродажба на е-трговија се планира да порасне на 6,54 трилиони американски долари во следните две години? Прочитајте!