Блог објави

Со огромниот избор на производи и услуги преку Интернет, купувањето никогаш не било толку лесно и практично. Прочитајте!
Комуникацијата се редефинира во оваа информациска ера, поттикната од хиперповрзаната популација и експлозијата на социјалните мрежи и споделувањето содржини. Прочитајте!
Нема сомнение дека социјалните медиуми добија широка популарност и станаа суштински дел од дигиталниот маркетинг. Прочитајте!
Дали сте свесни дека има приближно 12 милиони – 24 милиони сајтови за е-трговија ширум светот? Како што се повеќе луѓе купуваат онлајн, популарноста на веб-страниците за е-трговија драстично се зголеми. Прочитајте!
Размислете за побарувачката, преводот и локализацијата, опциите за плаќање и прекуграничната испорака. Ќе мора да ги процените сите поврзани трошоци за да одредите дали проширувањето вреди за вашиот бренд. Прочитајте!
Онлајн измамата останува сериозен проблем и не може да се игнорира, предупредува Алесио Дамонти, заменик извршен директор и шеф на продажба и развој на бизнисот во Axerve. Прочитајте!
Со оглед на тоа што пандемијата неповратно го менува малопродажниот сектор, особено кога станува збор за сите дигитални работи, Џерард Лавин од Citrix истражува како трговците на мало можат да профитираат од промените. Прочитајте!
Со канцеларии кои се протегаат од САД, низ Европа и Азија, до Сиднеј, Австралија, нашата основна комуникација и дигитална соработка е многу погодна за работа од далечина. Прочитајте!
Повеќе од 140 години, касата доминира во искуството за наплата во продавницата. Прочитајте!
Во обид да станат поодржливи, модните фирми го поддржуваат рециклирањето во затворен циклус, при што 60% од модните директори веќе инвестирале во него или планираат оваа година, според истражувањето на McKinsey. Прочитајте!
Донесувањето правилни технолошки одлуки не е лесно со постојано менување на дигиталната сфера, вели Рој Рејнолдс, главен директор за информации во VCG. Прочитајте!
Четири различни групи на потрошувачи се појавија од пандемијата и тие ќе влијаат на трошењето во годините што доаѓаат. Прочитајте!